Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

De ce este important să ne jucăm în familie?

Home/Identitate/De ce este important să ne jucăm în familie?
3mai

Petrecerea timpului în familie este un obiectiv, parcă, din ce în ce mai provocator.
Deși timpul de calitate, petrecut împreună cu cei dragi, este esențial pentru dezvoltarea unor relații armonioase între membrii familiei, parcă ne e tot mai dificil să alocăm din timpul personal activităților familale comune, care să ne și relaxeze sau binedispună.
S-a constatat că, în anii aceștia de digitalizare, tendința generală este de a ne retrage fiecare în spațiile virtuale, în defavoarea timpului petrecut cu familia, deși nenumărate cercetări arată că petrecerea timpului în familie este esențial pentru sănătatea și bunăstarea copiilor și adulților.

Un studiul realizat de Universitatea Emory din Atlanta a arătat că familiile care petrec timp de calitate, care au anumite rutine pe care le parcurg sau care au anumite reguli și obiceiuri care îi aduc împreună pe membrii familiei, au copii mai fericiți și mai sănătoși.
De asemenea, un alt studiu al aceleiași univeristăți a arătat că timpul petrecut în familie, în momente de conectare autentică, poate îmbunătăți abilitățile cognitive ale copiilor și poate reduce riscul de anxietate și depresie.

Așadar, cum facem să ne creăm obiceiuri bune, care să ne consolideze relația cu copiii, părinți și alți membri ai familiei extinse, și să ne aducă bucurie în același timp?

Propunerea mea, pe care am avut ocazia să o testez începând de anul trecut, o reprezintă jocurile educative. Nu sunt o persoană care se joacă, ba chiar, deseori, am senzația că a mă juca, chiar și ceva educațional, este o pierdere de timp. Însă, știu cât de importantă e conectarea cu copiii și cu cei dragi, așa că, începând de anul trecut am început să pun preț pe aceste momente în care mă joc și învăț lucruri noi alături de ai mei.

Da, unul dintre cele mai distractive și productive moduri de a petrece timpul împreună este prin jocurile educaționale, cu sens, care nu doar că pemit o conectare bună, ci și aduc informații noi și valoroase. Acest tip de jocuri oferă oportunități unice de învățare și socializare, iar H.A.I #Împreună, jocul creat de comunitatea F.E.M.E.I.A. este un exemplu perfect în acest sens.

Jocul H.A.I #Împreună este un joc creat special pentru familiile care doresc să se destindă și să învețe informații noi despre un stil de viață sănătos, mișcare, emoții, conectare și relații, armonie. Acest joc implică întreaga familie și oferă oportunități de învățare, dezvoltare a abilităților de comunicare și colaborare, îmbunătățirea capacității de luare a deciziilor în ceea ce privește unele obiceiuri nesănătoase și, de asemenea, reduce stresul și  activează starea de relaxare.

Jocul “H.A.I #Împreună” este conceput astfel încât să ofere o experiență de joacă și învățare, centrată pe asimilare de informații bune, pe implementarea unor provocări inedite și asumarea unor acțiuni ulterioare, menite să ajute la adoptarea unui stil de viață mai bun, din toate punctele de vedere. 

Printre avantajele jocului se numără:

  1. Îmbunătățirea abilităților de comunicare – H.A.I #Împreună oferă oportunități unice pentru membrii familiei să interacționeze între ei. Jocul îi ajută să învețe să comunice mai bine și să-și exprime gândurile și emoțiile într-un mod sănătos și constructiv.

  2. Reducerea stresului – Petrecerea timpului în familie prin jocuri educaționale poate fi o modalitate excelentă de a reduce stresul și de a scăpa de presiunea zilnică. Statisticile arată că jocurile, desfășurate fizic în cadrul familiei, sunt un mod excelent de a reduce nivelul de stres și de a îmbunătăți starea de spirit.

  3. Îmbunătățirea relațiilor dintre membrii familiei – Jocurile educaționale pot fi o modalitate excelentă de a consolida relațiile dintre membrii familiei, iar Jocul H.A.I #Împreună oferă un cadru excelent de colaborare și interacțiune autentică.

În concluzie, jocul H.A.I #Împreună este o o bună ocazie de a vă deconecta de la tehnologie și a începe să construiți momente frumoase împreună cu cei dragi.

 

Esența jocului este despre a face lucruri #împreună, despre HRANĂ pentru corp, minte, relații și viață, despre ACȚIUNE, în cunoaștere, care să aducă sens, și despre INSPIRAȚIA de a trăi viețile plenar, cu toată bucuria și cu toată măreția de care suntem capabili.

 
Tags:
Abonează-te la Newsletter și vei primi periodic informații noi de pe site.

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A © 2022 All rights reserved.  Designed by AD Web Design IT

Scroll to top