Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

TOP 8 alimente și obiceiuri care ne ajută să slăbim

Home/Fitness/TOP 8 alimente și obiceiuri care ne ajută să slăbim
3feb.TOP 8 alimente și 8 obiceiuri care ne ajută să slăbim

Tu crezi că există alimente miraculoase care să te ajute să slăbești?

Eu cred că slăbirea sănătoasă și mai ales menținerea greutății ideale este un proces care necesită adoptarea unui stil de viață sănătos, echilibrat, pe termen lung…ori mai bine spus, pentru înteaga viață.

Există anumite alimente și obiceiuri alimentare care stimulează accelerarea metabolismului și te mențin sănătoasă dar este necesar și un program de exerciții fizice practicate în mod regulat.

Iată o listă cu cele TOP 8 alimente pe care atunci când le integrezi în dieta ta, pot susține efortul tău de a slăbi deoarece oferă corpului nutrienții de care are nevoie și senzația de sațietate.  

– Apa. Bea apă constant: imediat la trezire, înainte de mese, înainte și după exercițiile fizice, în locul altor băuturi carbogazoase și îndulcite;

– Legume cu frunze verzi (pline de fibre, vitamine și minerale): spanac, rucola, andive, salată verde, kale, sparanghel, mangold, brocoli etc.

– Fructe întregi;

– Proteine slabe (animale și vegetale): iaurt, brânzică de vaci, ouă, curcan, pește, tofu, nuci mixte, semințe, ciuperci, mazăre, fasole, linte, năut;

– Carbohidrați buni: cereale integrale și pseudocereale (ovăz, orez, hrișcă, quinoa etc.), dovleac plăcintar, cartofi albi și dulci etc.;

– Grăsimi bune: avocado, oleaginoase, pește gras, ulei de măsline, unt ghee, ulei de cocos etc.

– Condimente: turmeric, scorțișoară, piper cayenne, ghimbir, ardei roșu, busuioc, oregano, cimbru, usturoi, anason etc.

– Ceaiuri din plante medicinale, neîndulcite: păpădie, ghimbir, scorțișoară, măceșe, lemn dulce, rooibos, ceai verde etc;

Iată și câteva obiceiuri pe care eu le practic și care merită să le implementezi pentru starea ta de sănătate și fericire!

– Hidrateatează-te corespunzător! Senzația de foame poate fi confundată foarte ușor cu setea.

– Minim 85% din dieta ta să fie hrană nutritivă ( legume și fructe proaspete, proteine vegetale/animale, carbohidrați buni și grăsimi sănătoase.  Restul de 15% pot fi și alte pofte (alimente procesate bogate în zahăr și grasimi nesănătoase). ECHILIBRU!

– Mănâncă încet și rămâi atentă la mesajele pe care ți le transmite corpul tău ca să te oprești înainte să simți că ești prea plină ori prea grea.

– Fă-ți timp pentru exercițiul fizic în rutina ta zilnică. Alege activități care îți plac și care îți pun corpul în mișcare. Începe cu 5, 10 minute și crește timpul treptat după posibilități. 5 minute de exerciții fizice practicate constant pot aduce mari schimbări în viața ta. Mișcarea aduce Motivație. Poți opta pentru plimbări, alergare, înot, dans,  yoga, pilates sau orice altă formă de mișcare care te bucură și te ajută să-ți menții tonusul muscular.

– Găsește și practică tehnici de relaxare (respirația profundă, stretching, meditație etc.) Stresul cronic sau emoțiile inconfortabile pot determina unele femei să apeleze la mâncare pentru a se consola, ceea ce poate duce la creșterea în greutate ori dificultăți în menținerea greutății.

– Odihnește-te corespunzător. Somnul bun din fiecare noapte poate face miracole pentru silueta noastra armonioasă și echilibrul psihic- emoțional. Lipsa somnului poate afecta reglarea greutății și crește pofta de mâncare. 

– Odihna corespunzătoare ajută la menținerea unui metabolism sănătos.

– Fii realistă. Pentru a slăbi în mod sănătos și mai ales ca să reușești să-ți menții greutatea ta ideală și să rămâi sănătoasă este important să îți stabilești obiective realiste în pași mici, realizabili,  în funcție de etapa vieții tale, să ai răbdare și să rămâi perseverentă.

– Caută SUPORT! Te așteptăm cu brațele deschise pe grupul de Facebook Comunitatea F E M E I A unde vei descoperi un spațiu plin de susținere și încurajare  pentru a te ajuta să adopți un stil de viață sănătos, fizic, psihic și emoțional.  Vei avea parte de activități și provocări care te pot împinge să ieși din limitele tale obișnuite și să-ți depășești fricile și blocajele. Fiecare membră are șansa de a crește alături de o comunitate empatică și de a obține sprijin în atingerea obiectivelor lor de sănătate.

Împreună suntem mai puternice! Vino alături de noi! #LetsShineTogether

Mai multe despre OBICEIURI BUNE  pe care le poți implementa imediat pentru un CORP ARMONIOS ȘI SĂNĂTOS, poți găsi AICI. Este un GHID excelent de la care vei afla despre fiecare obicei DE CE este un obicei bun și vei descoperi CUM îl poți adopta ( PRO tips) pentru a-ți schimba SILUETA și te vor ajuta pe termen lung pentru crearea echilibrului de care ai nevoie pentru o stare de bine generală.

Eu sunt Elena Condac FitFusion, antrenorul tău personal de FITNESS pentru atunci când ai nevoie de un ghid pe drumul tău către o viață activă și o siluetă armonioasă.

Rămâi Activă, Sănătoasă și Puternică.

Tags:
Abonează-te la Newsletter și vei primi periodic informații noi de pe site.

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A © 2022 All rights reserved.  Designed by AD Web Design IT

Scroll to top