Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Beneficiile sportului asupra organismului – F.I.T.N.E.S.S. pentru Revitalizare și Echilibru

Home/Fitness/Beneficiile sportului asupra organismului – F.I.T.N.E.S.S. pentru Revitalizare și Echilibru
1oct.

Ce înseamnă F.I.T.N.E.S.S. ?

 

Am creat un acronim cu speranța de a aduce mai multă claritate în ce privește obiceiul de a-ți pune corpul în mișcare în mod constant pentru o viață mai sănătoasă, mai fericită și mai echilibrată.

F, prima literă din F.I.T.N.E.S.S. vine de la F.ericire deoarece activitatea fizică păstrează echilibrul neuro-chimic la nivelul întregului creier.

Exercițiile fizice moderate și făcute constant ne ridică starea de spirit, contribuie la creșterea nivelului de endorfine, la creșterea stimei de sine, contracarează depresia aproape la orice nivel și ne transformă silueta.

10 minute de exerciții fizice pot îmbunătății imediat vigoarea și dispoziția dar pentru a-ți schimba DISPOZIȚIA ZILNICĂ este NECESAR să faci din MIȘCARE un STIL DE VIAȚĂ!

1440 de minute are o zi. Așadar, te invit astăzi și în fiecare zi din acest moment, să folosești minim 10 minute ca să îți pui corpul în mișcare și să-ți accelerezi metabolismul.

Iată câteva OPȚIUNI– folosește un aparat cardio, mergi la înot, ieși la o plimbare scurtă în ritm vioi sau parcurge un miniset de exerciții fizice precum : 30 sărituri Jumping Jacks, 20 genuflexiuni, 10 Sit-Ups, 5 flotări ( execută pe rând exercițiile, fără pauză sau pauza să fie cât mai scurtă, timp de 10 minute) ori exersează acest antrenament special creat împreună cu ambasadoarele F.E.M.E.I.A., într-un MASTERMIND de Fitness, care îți va activa/lucra eficient tot corpul.

I, a II-a literă din F.I.T.N.E.S.S. vine de la I.ertare deoarece este important să rămâi perseverentă, nu perfectă!

Eșecul ne învață să corectăm desfășurarea lucrurilor; Eșecul ne învață să dovedim caracter; Eșecul ne învață să fim perseverenți;

 Zig Ziglar, De la bine la EXCELENT

Așadar,  Fructifică…Adaptabilitatea, Flexibilitatea, Iubirea de sine!

T, a III-a literă din F.I.T.N.E.S.S. vine de la T.ărie deoarece exercițiile fizice îți cresc atât forța exterioară cât și cea interioară, îți fortifică atât corpul cât și creierul. Prin efectuarea VOLUNTARĂ de exerciții fizice regulate, chiar și la un nivel moderat, ne vom controla în mod activ declinul mental.

Sedentară și Fragilă sau Activă și Puternică? Tu decizi!

N, a IV-a literă din F.I.T.N.E.S.S. vine de la N.utriție deoarece „hrana este medicamentul nostru de zi cu zi pt tonusul psihic si fizic”.

Alimentația adecvată nevoilor tale produce energia de care ai nevoie ca să-ți atingi obiectivele.

Să ai FOCUS pe:

 • Apă- Hidratare;
 • Fructe;
 • Legume și verdeață;
 • Proteine simple de calitate;
 • Carbohidrați Complecși;
 • Grăsimi Bune;
 • Cumpătare- porții adecvate pentru a evita supraalimentarea;
 • Limitează consumul de zahăr și sare adăugând diverse mirodenii și ierburi aromatice.
 
„Sănătatea trupului, starea psihică, echilibrul emoțional, depind de felul în care ne hrănim. ”– Lavinia Bratu

E, a V-a literă din F.I.T.N.E.S.S. vine de la E.nergie deoarece sportul încurajează supraviețuirea celor mai bune mitocondrii. Creierul are nevoie de multă energie pentru a funcționa bine.

Pentru a aduce mai multă energie în corp, FOCUS pe:

 • un somn bun/ odihnă;
 • nutriție corespunzătoare;
 • un plan de mișcare inteligent, în ritmul tău!

Primul S din F.I.T.N.E.S.S. vine de la S.implitate deoarece ne ajută la menținerea unui stil de viață sănătos pe termen lung.

În planul de nutriție, simplitatea se referă la alegerea alimentelor cât mai aproape de starea lor naturală, integrale, bogate în nutrienți esențiali.

În planul de mișcare, simplitatea se referă la alegerea unor exerciții fizice și activități plăcute pentru tine. Un plan de mișcare simplu și eficient poate fi o plimbare în parc, o sesiune de yoga/pilates, curățenia, grădinăritul etc.  Important este să rămâi activă.

Al II-lea S din F.I.T.N.E.S.S. vine de la S.omn deoarece în timp ce dormi, corpul se odihnește iar creierul poate intra în „modul de curățenie” pentru ca tu să poți funcționa din nou a doua zi dimineața.

Somnul de calitate influențeaza nivelul de energie iar lipsa unui somn bun aduce:

 • poftă de carbohidrați;
 • schimbări de dispoziție;
 • creștere în greutate;

Dacă vrei să te simți EXCELENT în timpul zilei și să faci față mai bine provocărilor, DORMI mai bine noaptea.

(M.otivație, A.limentație, G.ânduri, I.ubire, A.ntrenament) M.A.G.I.A. exercițiilor fizice are efect și este un subiect pe care îl abordez în Tabăra F.E.M.E.I.A.

Avem nevoie de sănătate pentru a ne realiza cu succes activitățile din fiecare zi, pentru întreaga viață.

Sunt Elena Condac Health Coach și reprezint litera F din F.E.M.E.I.A. – Fitness.

Rămâi #ActivăȘiPuternică

#ShineTogether

Tags:
Abonează-te la Newsletter și vei primi periodic informații noi de pe site.

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A © 2022 All rights reserved.  Designed by AD Web Design IT

Scroll to top