Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

3 Principii în setarea noilor rezoluții

Home/Evoluție/3 Principii în setarea noilor rezoluții
30ian.rezolutii si obiective inceput de an 2024

La Mulți Ani!

 

Una dintre cele mai mari provocări din această perioadă  este despre cum să ne stabilim noile obiective, rezoluțiile pentru anul care tocmai a început. E vremea numai bună pentru aceasta, cu toate că pentru mulți rezoluțiile stabilite la început de an rămân uitate și prăfuite de timp, fără rezultat. Ce putem face pentru a avea puterea de a fixa cu claritate ce ne propunem și a păstra focus permanent asupra celor dorite, de țintit și împlinit?

De la Robin Sharma am citit și preluat 3 principii care, spune el, sunt neglijate” în acest demers:
 

1. Avem nevoie întotdeauna de un obiectiv clar – “Trebuie să știm încotro mergem.” 

De ce facem un anume lucru și care ar fi cel mai mare beneficiu pe care-l obținem. Se pare că modul în care suntem construiți neurofiziologic este că nu trăim nicio emoție pozitivă decât dacă avem un scop”, spune Robin.

Iar eu, în prima zi din acest an am trăit asta. Urcarea spre Postăvaru a fost o provocare – 10 grade, noroi –  iar ghetele mele erau cele bune, cu care mă încălțăm și seara la petrecere. Când am urcat, nici că m-a interesat de ele, aveam în cap doar cucerirea vârfului. La coborâre însă, am început să privesc și să mă îngrijorez de felul în care arată și vor arăta în cele din urmă încălțările mele. De ce nu m-am stresat și la urcare? Pentru că aveam un obiectiv clar, de atins. La coborâre, dialogul interior nefavorabil și-a făcut loc în creierul meu. Așa este și în viață, în tot ce facem, zi de zi. Aceasta a fost prima lecție din acest an: nevoia de claritate în ce am de făcut și care sunt pașii.

2. Cel de al doilea principiu este unul legat de noblețea obiectivului stabilit, în general. Cel puțin așa mi-am tradus eu cele scrise de Robin, având în vedere faptul că alegerea cuvântului pentru anul 2023 pentru mine a fost noblețe.

Iată ce spune el:

”Evitați scopurile lipsite de etică. Cu cât obiectivul este mai nobil, cu atât viața voastră este mai bună. Dacă nu ai un scop nobil, atunci nu ai decât plăceri superficiale, banale, și ele nu te susțin, pentru că viața este atât de dificilă, fiind multă suferință în jurul nostru… Fără un scop nobil, cum poți rezista la toate acestea?” 

 

Am rezonat și m-am gândit la cele scrise aici. Mi-am adus aminte de tot ce am învățat în Bootcamp-urile la care particip de 7 ani, acele tabere de dezvoltare personală organizate de către mentorul și prieten drag de acum, Andy Szekely. De aici am deprins cu claritate că atunci când urmărești să crești, să te dezvolți, cu adevărat se întâmplă aceasta doar când reușești în aceeași măsură să ai focusul și asupra contribuției către ceilalți. ”

”Creștere și contribuție” sunt printre obiectivele pe care le am în ultimii ani.
Ș
i, ce bine se potrivește, ce clar îmi este acum și această necesitatea de a te gândi la tine însă și la ceilalți, atunci când fixezi noile rezoluții.

Iar, pentru a pune punct celui de al doilea principiu, las cuvintele scrise de mine în primele zile din anul 2024. Asta și pentru a confirma cumva că sunt pe aceeași lungime cu Robin! El este mentorul meu de la depărtare, pe care-l citesc, ascult, de la care mă inspir. În timp, iată ce frumos am preluat și construiesc la rându-mi comunități de oameni, cu principii comune, viziune apropiată.

 

Unde te duci, ce faci, cum trăiești – dacă ajuți pe alții sau nu – contează prea puțin. Doar un singur lucru este important, până la urmă: calitatea și cantitatea iubirii pe care o dăruiești tuturor, fără nici cea mai mică urmă de discriminare. Și, mai apoi, contează BUCURIA fiecărui pas izvorâtă din RECUNOȘTINȚA fiecărui moment conștient, pentru tot ce-i bun și pentru viață, precum un DAR și o minune mare!

 

3. Drumul până la atingerea obiectivului este esențial. De cele mai multe ori, personal, am uitat complet de bucuria călătoriei. Vedeam doar rezoluția și punctul final. Asudam și mențineam o tensiune nefirească spre atingerea obiectivului. Ajungeam epuizată, fără capacitatea de a mă bucura. Iar de celebrare nici nu mai vorbesc!

Am învățat în timp să mă bucur, să-mi iau ancore, să nu trec mai departe în ce am de făcut până nu celebrez, într-un fel sau altul. Multe momente am pierdut și multe călătorii mi-au fost tensionate. Dar asta nu se mai întâmplă acum. Știu că reușesc cu adevărat doar atunci când aduc lumina și bucuria fiecărui pas, iar finalul este despre toate cele culese, ca și stări și lecții, de pe tot parcursul drumului.

Iată ce ne spune Robin la cel de al treilea principiu:

 

”Bucurați-vă de călătoria în sine! Nu atingerea scopului ne face fericiți. De îndată ce jocul se termină, trebuie să vii cu un alt joc. Atingerea obiectivului nu poate fi lucrul care te motivează pentru că prăbușește jocul… Ființele umane sunt mai activate prin deplasarea către un scop decât prin atingerea scopului.”

 

Mi-au fost de mare folos aceste 3 principii pe care le-am integrat și le iau cu mine. Le trimit și către tine, reamintindu-ți să te oprești, să-ți alegi un cuvânt pentru anul 2024 și să parcurgi un proces în care vei scrie și vei fi clar în rezoluțiile pentru acest an. De ce? Pentru că așa se întâmplă cu toți cei care urmăresc un progres, caută a fi mai bine integrați și doresc să trăiască cu sens și să dea sens vieții lor.

Știu că, privind în urmă, 2023 mi-a dăruit și m-a provocat, m-a răscolit și învățat, iar acum pot spune că anul 2023 reprezintă un baseline pentru ce urmează. Intenționez să lucrez cu oamenii care vin către mine și cu mine, odată cu ei. Ce am în obiectiv? ÎNNOIRE – Vindecare – Integrare. Și am, ca și far luminos ce mă ghidează la drum, cea mai puternică forță pentru fiecare – IUBIREA.

 

Îmi propun să lucrez de aici înainte cu toate cunoștințele cumulate în timp, însă, mai presus de ele, îmi doresc să acționez din iubire și recunoașterea nobleții sufletești,
î
n fiecare om pe care-l întâlnesc.

Vrei minuni? 

Tu ești cea mai vie minune, chiar acum.

a că, dă-ți voie și … STRĂLUCEȘTE!

Îți mulțumesc pentru că ne însoțim și călătorim ÎMPREUNĂ.

Love + Appreciation

Lavinia

Tags:
Abonează-te la Newsletter și vei primi periodic informații noi de pe site.

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A © 2022 All rights reserved.  Designed by AD Web Design IT

Scroll to top