Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Deserturi tematice pentru masa de Paște: Oul de ciocolată și Iepurașul de vanilie

Home/Energie/Deserturi tematice pentru masa de Paște: Oul de ciocolată și Iepurașul de vanilie
1mai

Azi vă propun 2 variante de desert cu tematică pascală! Sfintele sărbători de Paști se apropie și ce bine e să avem ceva bun și delicios pe masă, care să ne încânte simțurile dar să ne și hrănească, în același timp, corpul. Așadar un desert sănătos este elementul perfect care să încununeze masa festivă în familie.

Am ales două forme cu tematică specială: forma de ou și forma de iepuraș. Copii vor adora aceste forme și masa va arăta delicios de festivă.

Ambele rețete sunt fără zahăr alb procesat, fără făină albă, fără gluten, fără lactoză, cu ingrediente integrale și naturale care vin să ne susțină și să ne hrănească organismul.

Oul de Ciocolată

Micuții tăi te vor iubi până la lună și înapoi dacă faci aceste minunăție de rețetă cu ciocolată! Este un deliciu dulce fabulos cu care îi vei putea răsfăța pe cei dragi ai tăi. Pentru această rețetă vei avea nevoie de o tavă sub formă de ou.

Ingrediente mini-ouă:
 – 1 cană de migdale
 – ½ cană de curmale
 – 2 linguri de cacao
 – îndulcitor după gust. 

Ingrediente cremă:
 – 1 cană de caju hidratat
 – ½ cană cremă de cocos
 – ½ cană ulei de cocos
 –  cană masă de cacao
 – 4 -5 linguri îndulcitor (sirop de agave). 

Mod de preparare:

1. Pregătirea mini-ouălelor: se face mixând migdalele împreună cu curmalele. Apoi se adaugă cacaoa și la final îndulcitorul, dacă e cazul. Gustați și adăugați după preferință. Mixați bine toate ingredientele, aproximativ câteva minute, până când se leagă toate împreună și pot forma o masă compactă perfectă pentru a fi modelată. Apoi modelați diverse mărimi și forme de ouă și lăsați-le deoparte într-o caserolă.

2. Pregătirea cremei: se prepară mixând caju-ul cu crema și uleiul de cocos. Apoi se adaugă masa de cacao topită și îndulcitorul. Toate ingredientele se mixează într-un robot, până ajung la o consistență cremoasă și bogată. Se mai poate adăuga extra sirop de agave, după gust (în funcție de cât de dulce se dorește a fi compoziția).

3. Asamblarea: se pune în forma de ou crema de ciocolată și pe alocuri de așează mini-ouă de ciocolată astfel încât acestea să fie acoperite în totalitate pentru a crea un efect cu surprize. Apoi dați tava la congelator pentru câteva ore, până se întărește crema și aceasta poate fi scoasă cu ușurință din formă.

4. Decorarea: pregătiți un platou pe care veți răsturna forma de ou și apoi decorați cu mini-ouăle rămase, după bunul plac. Păstrează câteva ouă și pentru rețeta următoare. Lăsați tortul la temperatura camerei 30min-60 min înainte de servire pentru a deveni cremos și apetisant

 

Iepurașul de Vanilie

Lângă oul de Paște nu putea să lipsească Iepurașul de Paște,
pe care micuții tăi îl vor adora! Este posibil să nu vrea să îl mănânce pentru
cât de frumos este și s-ar putea să vrea să îl păstreze intact. Această
prăjitură vibrantă, cremoasă, cu aromă de vanilie, este super simplu de făcut
și plină de grăsimi sănătoase. Pentru această rețetă vei avea nevoie de o formă
de iepuraș.

Ingrediente cremă:
 – 1 cană de caju hidratat
 – ½ cană cremă de cocos
 – ½ cană ulei de cocos
 – 1 liguriță rasă pastă sau pudră de vanilie
 – 3 linguri sirop de agave
 – câteva picături de lămâie.

 

Mod de preparare

 1. Pregătirea cremei: se prepară mixând caju-ul cu crema și uleiul de cocos. Apoi se adaugă vanilia și îndulcitorul. Toate ingredientele se mixează într-un robot, până ajung la o consistență cremoasă și bogată. Se mai poate adăuga extra sirop de agave, după gust (în funcție de cât de dulce se dorește a fi compoziția).

2. Asamblarea: se pune în forma de iepuraș crema de vanilie și pe alocuri de așează mini-ouă de ciocolată astfel încât acestea să fie acoperite în totalitate pentru a crea un efect cu surprize. Apoi dați tava la congelator pentru câteva ore, până se întărește crema și aceasta poate fi scoasă cu ușurință din formă.

3. Decorarea: pregătiți un platou pe care veți răsturna forma de iepuraș și apoi decorați cu mini-ouăle rămase sau după bunul plac. Lăsați tortul la temperatura camerei 30min-60 min înainte de servire pentru a deveni cremos și apetisant

Cu aceste rețete obținem tot ce e mai bun: o prăjitură cremoasă pe bază de nuci și ingrediente sănătoase, ȘI în același timp aducem bucuria pe chipurile celor dragi, răsfățăm simțurile cu ceva bun și sănătos în ziua de Paște!

Spor la prăjiturit! Nu uitați că a mânca sănătos poate fi chiar gustos! Sărbători Fericite!

Mara IEPURE – E.nergie din dulce sănătos

Tags:
Abonează-te la Newsletter și vei primi periodic informații noi de pe site.

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A © 2022 All rights reserved.  Designed by AD Web Design IT

Scroll to top