Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Desert sănătos și rapid de Crăciun – Rețetă Festivă cu mini cupe de ciocolată

Home/Energie/Desert sănătos și rapid de Crăciun – Rețetă Festivă cu mini cupe de ciocolată
15dec.

Desert sănătos și rapid de Crăciun – Mini cupe de ciocolată – rețetă festivă

Magia Crăciunului bate la ușă și toată lumea se pregătește cu bucurie pentru a celebra această perioadă specială. În mijlocul pregătirilor de sărbători, cu liste de cumpărături și decorațiuni alese cu atenție, se conturează și meniul festiv.

Întrucât nicio masă de sărbători nu este completă fără un desert desăvârșit, îți propun un deliciu cu adevărat spectaculos: un desert ciocolatos și delicios care să aducă o notă dulce și festivă pe masa de Crăciun.

Făcută din ingrediente sănătoase, această rețetă nu conține lactoză, zahăr alb procesat sau gluten. Simplu de făcut și rapid acest desert poate deveni ușor preferatul invitaților tăi la masă. Este servit în cupe individuale, în porții potrivite, pe care le recomand să le savurați pe îndelete!

Ingrediente bomboane:

  » o cană de migdale
  » o cană de curmale
  » 2 linguri de cacao
  » îndulcitor după gust


Ingrediente cremă:

  » o cană cremă de cocos
  » o cană ulei de cocos
  » ½ cană unt de cocos
  » ½ cană masă de cacao
  » îndulcitor după gust


Mod de preparare:

Începem cu prepararea bomboanelor. Adăugați ingredientele uscate într-un robot de bucătărie. Mixați până la mărunțire, apoi adăugați îndulcitorul (dacă e cazul) și mixați până la omogenizare. Mixul trebuie să stea împreună astfel încât să putem face mici bomboane, mici biluțe de ciocolată. Le dăm o formă rotundă și pe așezăm într-o tavă.

Pentru pregătirea cremei începem prin a lichefia untul de cocos și masa de cacao deasupra unei băi de aburi. Apoi adăugăm ingredientele lichide în robotul de bucătărie și le mixăm până la omogenizare. Adăugăm îndulcitor după gust: sirop de agave sau după preferință. În plus pentru că este vorba de o cremă, am mai adăugat și inulină de agave, un îndulcitor sănătos și natural care îmbunătățește textura deserturilor, servind ca liant și care ajută la menținerea preparatelor umede.

Următorul pas este asamblarea desertului. Pregătim mici cupe de sticlă sau porțelan, turnăm crema puțin mai sus de jumătatea fiecărei cupe. Decorăm cu 2-3 bomboane peste cremă și bucăți de ciocolată.

Pentru decorul bucăților de ciocolată am ales să topesc ciocolata și să îi dau o formă de sărbătoare folosind forme de silicon, de Crăciun. Copii adoră aceste mici forme drăgălașe de ren, brăduț, om de zăpadă, etc.  Se dă apoi desertul la frigider cel puțin 2-3 ore.

Iată un deset delicios și aspectuos pentru mesele de sărbători de care ne putem bucura împreună cu cei dragi. Mini cupe de ciocolată cu o cremă fină, bogată și cu aspect de sărbătoare vor fi un adevărat succes la masa de Crăciun!

Hai să ne răsfățăm cu ceva bun și sănătos de sărbători … pentru că ”A mânca sănătos poate fii chiar gustos”!

Mara IEPURE – E.nergie

Tags:
Abonează-te la Newsletter și vei primi periodic informații noi de pe site.

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A © 2022 All rights reserved.  Designed by AD Web Design IT

Scroll to top