Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

Desert pentru ziua îndrăgostiților

Home/Energie/Desert pentru ziua îndrăgostiților
14feb.Desert pentru ziua îndrăgostiților

Lasă-te inspirată și sărbătorește iubirea cu un dulce sănătos!

Azi îți propun 2 variante pline de gust: Brioșa inimoasă plină de zmeură zemoasă Și Pliculeț de iubire.

Ușor și rapid, cremos și dulce, desertul acesta poate fi alegerea perfectă pentru o surpriză bogată în gust și texturi, și perfcetă pentru a celebra împreună iubirea.

Adorabila brioșă îți dezvăluie un interior plin și zemos, dulce acrișor, perfect pentru a-ți încânta simțurile. Pliculețul plin de iubire este cea mai frumoasă declarație culinară din care vă veți putea bucura amândoi.

Oricare ar fi varianta aleasă merită să sărbătorim iubirea în diversele ei forme, după bunul plac, în tihnă și cu eleganță.

Ingrediente “aluat”:

– 1/3 cana cremă de cocos

– 1/3 cana ulei de cocos

– 1 cană mix faina de migdale și cocos

Ingrediente sos zmeură:

– 1 cană de zmeură

– 3-4 linguri de chia

– indulcitor la alegere

Mod de preparare:

Mixați toate ingredientele pentru ”aluat” într-un robot, până se omogenizează si prinde forma unui aluat care se poate modela ușor. În caz ăn care aluatul este prea moale mai adăugați puțină făină de migdale sau tărâțe de psylium. De asemena se poate lăsa câteva minute la frigider pentru a deveni mai rigid și mai ușor de lucrat cu el. E important să găsiți textura potrivită de aluat pentru că asta vă va ajuta la modelarea formelor alese.

Între timp pregătiți sosul de zmeură. Pisați cu ajutorul unei furculițe zmeura, adaugați semințele de chia, apoi îndulcitorul și amestecați bine. Lăsați deoparte această compoziție pentru ca semințele de chia să preia din lichidul lăsat de zemură.

Pentru briosă: pregătiți forme de brioșă pe care le tapetați cu ”aluatul” deja pregătit. Apoi adăugați în interior sosul de zmeură și ulterior adăugați un ”capac” brioșei dintr-un cerc tăiat din aluat. Decorați deasupra cu zmeură și sos din plin!

Pentru Pliculețul de iubire: Întindeți aluatul ca o foaie și tăiați forme pătrate. În mijlocul formelor pătrate adăugați o linguriță de sos de zmeură și apoi împachetați aluatul sub forma unui plic. La final decorați cu o inimioară din sos de zmeură.

Tu care variantă o vei testa: Brioșa zemoasă sau Pliculețul plin de iubire?

Enjoy!

E.nergie

Mara IEPURE

Abonează-te la Newsletter și vei primi periodic informații noi de pe site.

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A este o echipă de femei al cărei scop este să ofere contextul potrivit pentru creștere, dezvoltare, conectare și inspirație în domenii precum Fitness, Energie, Motivație, Evoluție, Identitate și Armonie

F.E.M.E.I.A © 2022 All rights reserved.  Designed by AD Web Design IT

Scroll to top